Sanofi

Vänligen välj ditt land för att läsa mer om vilka produkter som finns tillgängliga på din marknad.

Europa
Sydamerika
Asien / Australien / Afrika

Tar hand om

sore throat banner

Halsont

Halsont kan tyckas att komma från ingenstans. Plötsligt har du ont i halsen, med en rodnad och svullnad, torrhet och smärta. Innan du söker efter rätt läkemedel för att behandla din onda hals är det viktigt att förstå dess orsaker och symtom. När du upplever halsont kan halsen kännas:

  • torr & raspig
  • irriterad
  • smärtande och inflammerad

Vad är halsont?

Halsont är vanligtvis det första tecknet på en förkylning. I de flesta fall orsakas halsont av virus och symtomen kan variera från att vara en obehagskänsla i halsen till svår halsont. Om halsont är en del av förkylningen, kan övriga symtom utvecklas och resultera i täppt eller rinnande näsa, hosta och andra förkylningssymtom.

Det är din kropps sätt att tala om för dig att kroppen är under attack.

Vad är symtomen vid halsont?

Typiska symtom vid halsont är:

  • Halsen känns torr, kliande och öm
  • Det gör ont att svälja, äta, dricka och prata
  • Området längst bak i halsen blir rött (inflammerat)
  • Svullna och röda halsmandlar
  • Hes röst

Vad orsakar halsont?

Halsont orsakas oftast av en virusinfektion. Det kan även orsakas av olika miljöfaktorer.

Virus är den vanligaste orsaken till halsont. Virus kan komma in i din hals och om de lyckas infektera cellerna i din hals så kan de orsaka en inflammation. Din kropp försvarar sig själv genom att bli inflammerad. Olika substanser frisätts under inflammationen och orsakar smärta i halsen och plötsligt har du halsont!

Även bakterier kan orsaka halsont. Halsfluss kan uppstå genom en bakteriell infektion, som visar sig genom att vita prickar uppstår på halsmandlarna. Halsfluss kan vara väldigt smärtsamt.

Produkter för halsont

bisolangin products

Mucoangin® Mint och Mucoangin® Citron (ambroxol) sugtablett 20 mg. Receptfritt läkemedel. Läs bipacksedeln noga före användning. Smärtstillande vid akut halsont. Från 12 år. Använd inte vid fruktosintolerans, graviditet eller amning. Om du har lever- eller njurproblem rådfråga läkare före användning. Använd inte i mer än tre dagar utan att rådfråga läkare. För mer information www.fass.se.

Du kan också vara intresserad av

Ansvarsfriskrivning

Du är på väg att lämna bisolvon.se
Om du vill gå vidare, vänligen klicka på ”Fortsätt”. Länken till den här hemsidan är endast för information, Sanofi ansvarar inte för innehållet på hemsidan.

Fortsätt Avbryt