Sanofi

Vänligen välj ditt land för att läsa mer om vilka produkter som finns tillgängliga på din marknad.

Europa
Sydamerika
Asien / Australien / Afrika

Tar hand om

dry coughs banner

Bisolduo® mot rethosta och irriterad hals

Bisolduo

Hosta och irriterad hals är starkt sammankopplade. Vid förkylningshosta har 1 av 2 personer rethosta och 1 av 2 personer har irriterad hals1. Bisolduo® Sirap, spray och sugtabletter är en 2-i-1 lösning som lindrar rethosta och irriterad hals.
Bisolduo® Sugtabletter är en medicinteknisk produkt mot rethosta och irriterad hals med de aktiva ämnena alun och islandslav. För vuxna och barn från 6 år. Bisolduo® Sugtabletter bidrar till att dämpa rethosta och lindrar och skyddar halsen mot ytterligare irritation. Finns i två smaker; jordgubb/mint samt citron/eukalyptus.
Bisolduo® Sirap är en medicinteknisk produkt mot rethosta och irriterad hals med de aktiva ämnena läkemalva och honung. För vuxna och barn från 2 år. Sirapen bidrar till att dämpa rethosta och lindrar och skyddar halsen mot ytterligare irritation. Med smak av honung.
Bisolduo® Spray  är en medicinteknisk produkt som dämpar rethosta och lindrar irriterad hals. Den förhindrar även försämring av symtom. Aktiva ämnen är ectoin®, läkemalva och honung. För vuxna och barn från 2 år. Ectoin® Hydro-teknologin skapar en återfuktande barriär i halsen som skyddar mot bakterier och virus. Med smak av honung.

Indikation

Bisolduo® bidrar med dubbel effekt:
- hjälper till att fukta och lugna halsen och stilla hostan
- hjälper till att skydda halsen mot ytterligare irritation

Bisolduo® används för att bryta den onda cirkeln med halsbesvär och rethosta genom att lugna den irriterade slemhinnan i mun och svalg. Detta bidrar till att minska symtom på rethosta, lugnar hostreflexen och lindrar irriterad hals.

Bisolduo® Spray lindrar de första symtomen på förkylning, såsom halsont, rethosta, heshet, smärta vid sväljning och svullna lymfkörtlar, och förhindrar försämring av symtomen.


Dosering

Bisolduo® Sugtablett:
Vuxna och barn från 6 års ålder: upp till 8 sugtabletter per dag vid behov.
Bisolduo® Sugtablett är avsett för korttidsanvändning och bör inte användas längre än 30 dagar utan att rådfråga läkare.
Graviditet och amning: Baserat på tillgänglig kunskap finns ingen anledning att begränsa intag eller användning av Bisolduo® Sugtablett under graviditet och amning. Om du är gravid eller ammar, rådgör ändå med din läkare innan du använder Bisolduo® Sugtablett.

Bisolduo® Sirap:
Barn 2-6 år: 2,5 ml upp till 3 ggr/dygn
Barn 7-12 år: 5 ml upp till 3 ggr/dygn
Vuxna (>12 år): 5 ml upp till 6 ggr/dygn
Bisolduo® Sirap är avsett för korttidsanvändning och bör inte användas längre än 1 vecka utan att rådfråga läkare. Om symtomen håller i sig i mer än 3 dagar eller förvärras och om feber och/eller andra besvär tillstöter bör vård sökas.
Graviditet och amning: Eftersom det inte finns tillräckligt med information rekommenderas inte användningen av Bisolduo® Sirap under graviditet eller amning.

Bisolduo® Spray:
Applicera produkten i munnen och halsen enligt följande:
Barn 2–5 år: 1 sprayning 3 ggr/dag
Barn 6–11 år: 2 sprayningar 3 ggr/dag
Vuxna och barn från 12 år: 4 sprayningar flera ggr/dag. Använd maximalt vid 10 tillfällen per dag.
Använd inte Bisolduo® Spray i mer än 30 dagar i följd.
Graviditet och amning: Eftersom det inte finns tillräckligt med information rekommenderas inte användning av Bisolduo® Spray under graviditet och amning.

Ingredienser

De aktiva substanserna i sugtabletterna är alun och islandslav.
Alun, ett naturligt förekommande mineral, anses fungera genom sin sammandragande effekt som en barriär mot bakterier och infektioner.
Islandslav är en lav som verkar lugnande för slemhinnan i halsen. Laven fungerar som en skyddshinna på den irriterade slemhinnan och skyddar mot ytterligare irritation.
Övriga ingredienser i jordgubb/mint:
sorbitol, kiseldioxid, aromämne (jordgubb, Frescofortarom, grönmynta), talk, polyetylenglykol, xantangummi, rödbeta, magnesiumstearat.
Övriga ingredienser i citron/eukalyptus:
sorbitol, kiseldioxid, aromämne (citron, Frescofortarom, eukalyptus), talk, polyetylenglykol, xantangummi, kurkumin, magnesiumstearat.

Ingredienser i Bisolduo® Sirap: Torrextrakt av rot av läkemalva (7-9:1), vatten, honung, glycerol, maltodextrin.

Ingredienser i Bisolduo® Spray: Ectoin®, vatten, honung, althaea officinalis L., radix (torrextrakt från rot av läkemalva), maltodextrin, kiseldioxid, kaliumsorbat.

Bipacksedel / Bruksanvisning

Bisolduo® (alun och islandslav), sugtablett. Medicinteknisk produkt. Naturlig lindring av rethosta och irriterad hals. Personer med det sällsynta ärftliga tillståndet fruktosintolerans bör inte använda denna produkt. Bisolduo® innehåller alun, vilket är en källa till aluminium. Personer med alzheimer, Parkinsons sjukdom och personer som får dialys bör rådgöra med sin läkare innan de använder Bisolduo®. För vuxna och barn från 6 år.

Bisolduo® Sirap (rot av läkemalva och honung), sirap. Medicinteknisk produkt. Naturlig lindring av rethosta och irriterad hals. Personer med det sällsynta ärftliga tillståndet fruktosintolerans eller glukos-galaktosmalabsorption bör inte använda denna produkt. För vuxna och barn från 2 år.

Bisolduo® Spray (ectoin®, läkemalva, honung), halsspray. Medicinteknisk produkt. Naturlig lindring av rethosta och irriterad hals. Hindrar symtom att förvärras. För vuxna och barn från 2 år.

Läs bruksanvisningen noga före användning.

1. U&A 2017 DE ES IT MX RU, IPSOS. Global marknadsundersökning beställd av Sanofi, 10011 respondenter 18-65 år, med förkylningsrelaterad hosta under de senaste 12 månaderna, påståenden avser början av en förkylningsperiod med hosta.

Ansvarsfriskrivning

Du är på väg att lämna bisolvon.se
Om du vill gå vidare, vänligen klicka på ”Fortsätt”. Länken till den här hemsidan är endast för information, Sanofi ansvarar inte för innehållet på hemsidan.

Fortsätt Avbryt